gottutanglutt

Direktlänk till inlägg 21 november 2015

Kladdkaka med Marianne Crush (glutenfri)

Av L8 Gustavsson - 21 november 2015 22:05

Då var det dags, dags att börja blogga igen. Vet inte hur det kommer att gå men jag har funderat på det så länge nu att jag vill ge det en chans. Ska försöka mig på en receptblogg. Min förra blogg var mer av en mamma-blogg men jag känner att jag inte har samma behov av det längre, eller ork. Det händer så mycket hela tiden när man har ungar omkring sig, omöjligt att dela med sig av allt. Receptexperimenten däremot kan det va bra att få samlade på ett ställe. Jag har lite svårt att följa recept till punkt och pricka, och att göra samma recept flera gånger utan att ändra åtm nånting, så ofta blir det svårt att komma ihåg hur jag gjorde när det blev så där speciellt lyckat. Nu ska jag börja blogga ner mina mest lyckade recept, FÖRE jag glömmer bort dom!


Dom flesta av mina recept kommer att vara helt glutenfria (inte alltid naturligt glutenfria). Många är helt vanliga recept jag bara bytt mjöl i. Men eftersom jag älskar att baka och på jobbet bakar nästan allt matbröd själv, kommer det nog att slinka med recept på bröd o bakverk som innehåller gluten också.


Här kommer bloggens 1a recept! Det blir kladdkaka, smaksatt med Marianne Crush eftersom jag inte fick tag på After eight.


GLUTENFRI MINT-KLADDKAKA (ca 25cm form)

4 ägg

4 dl socker

2 dl glutenfri fin mix

1 tsk vaniljsocker

5 msk kakaopulver

1/2 påse Marianne crush

en nypa salt

150 gr smält svalnat smör


Rör ihop ägg och socker. Blanda dom torra ingredienserna o rör ner och häll till sist i smöret. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant och grädda i 175 grader MAX 20 minuter. Kakan ska va ganska "löllö" i mitten när du tar ut den. Genast när du tagit den ur ugnen kan du strö över det som blev kvar i Marianne påsen. Låt kakan stå, gärna till nästa dag, och servera med glass eller vispgrädde.



Hej tjolavej, där satt den! Va tycker ni? Ska jag fortsätta eller? Om ni är intresserade får ni gärna skriva ner önskemål eller tips bland kommentarerna. Imorgon, förutsatt att jag hinner blogga, ska det bli kyckling a la italiano och en liite hälsosammare efterrätt än kladdisen  


Kram,


Loppan










 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av L8 Gustavsson - 3 januari 2016 19:39


Som ni kanske kommer ihåg testade jag steka polentaplättar för nån tid sen. Det receptet kan du läsa HÄR. Eftersom jag älskar polenta, men inte var helt 100& nöjd med receptet ville jag göra ett nytt försök. Idag hade jag dessutom med stekt malet köt...

Av L8 Gustavsson - 24 december 2015 08:01

Kan Julafton börja bättre än d här? I tysthet, medan alla andra sover, med en stor balja kaffe, bloggskriveri och julgröt som sakta puttrar. Hela huset stinker skinka, mätaren visar nu 72 grader. Få se hur den blir. Vi har haft den i ugnen hela natte...

Av L8 Gustavsson - 21 december 2015 20:21

Då var det dax för ett inlägg igen, av den ena eller den andra sorten. Va tyckte ni förresten om det förra?  Va väl lite som en blixt från solig himmel om man gått o väntat på ett recept på polkagrisar   Jag vet nu inte riktigt hur det blev så där,...

Av L8 Gustavsson - 20 december 2015 03:28

Den här känslan (efter att jag äntligen fick ur mig hur fucking otillräcklig jag känner mig varje jävla dag, jo, varenda en jävla dag!!). Jo, på riktigt, idag brast alla mina murar, o jag sa rätt ut, högt, HUR på riktigt HUR tröstlöst det känns att a...

Av L8 Gustavsson - 19 december 2015 14:27

Ett litet tips på supergott o enkelt julgodis ännu före vi ska iväg på festligheter. Nämligen Maud va hon nu heters jordnötsbräck. Helt supergott, knäckigt o passligt hårt, o smakar riktigt som gammaldags smörkola.     KNÄCKIGT JORDNÖTSBRÄCK (...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<<
November 2015 >>>

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Länkar

RSS

Pinga Frisim

Ovido - Quiz & Flashcards