gottutanglutt

Direktlänk till inlägg 7 december 2015

Amaranth-bars

Av L8 Gustavsson - 7 december 2015 20:10

Ibland (lite allt för ofta på senare tid) känns det som om orken tryter, stubinen sprakar och det enda jag gör är gormar och skriker och klagar. Då brukar jag försöka intala mig själv att hälsosam mat (powerfood, rawfood) är räddningen. Om det fungerar eller ej vete katten men det kan ju vara bra att tro på nånting iaf.


Det här receptet på Amaranth-bars har jag gått och pantat på i flera månader. Varför vet jag inte för det tar bara några minuter att fixa till, men jag har väl bara inte fått tummen ur a****t. Förra Fredan handla jag äntligen hem dom sista ingredienserna och igår kväll svängde jag ihop en sats. 

En sorts protein-patukka alltså, med innehåll som bland annat amaranth-frön, sesam, chia, fikon och mörk choklad (helst raw men det hade jag glömt så jag använde vanlig mörk). Sött, lite segt och knaprigt samtidigt och fullproppat med nyttigheter. Dessutom tycker jag en sån här per dag håller mitt sötsug borta om kvällarna. Ibland iaf, lite....


AMARANTH-BARS CA.15 ST


2 dl poppad amaranth

1 dl chiafrön

1 dl sesamfrön

1/2 dl honung eller agave-sirap

1/2 dl jordnötssmör

3-4 tsk smält kokosolja

lite salt

Smält honung, jordnötssmör och kokosolja på svag värme tills att är blandat. Rör ihop med dom torra ingredienserna. Låt svalna lite och blanda sen i:

1/2-1 dl hackade nötter (el solros/pumpafrön)

1/2-1 dl hackade torkade fikon (el tex aprikoser)

1/2-1 dl hackad mörkchoklad

Klä en liten form med plastfolie och bred ut "degen". Med lite vatten på händerna går det bra att trycka ut den ordentligt så  det inte blir smuligt sen. Täck med plastfolie och lägg ev en tyngd på. Låt stå kallt några timmar minst, skär sen i så stora bitar du vill.

  

Ett tips, nästa gång ska jag ha rivet apelsinskal i. Läste det nånstans och det låter ju sjukt gott, lite juligt dessutom.


Kram,


Loppan






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av L8 Gustavsson - 3 januari 2016 19:39


Som ni kanske kommer ihåg testade jag steka polentaplättar för nån tid sen. Det receptet kan du läsa HÄR. Eftersom jag älskar polenta, men inte var helt 100& nöjd med receptet ville jag göra ett nytt försök. Idag hade jag dessutom med stekt malet köt...

Av L8 Gustavsson - 24 december 2015 08:01

Kan Julafton börja bättre än d här? I tysthet, medan alla andra sover, med en stor balja kaffe, bloggskriveri och julgröt som sakta puttrar. Hela huset stinker skinka, mätaren visar nu 72 grader. Få se hur den blir. Vi har haft den i ugnen hela natte...

Av L8 Gustavsson - 21 december 2015 20:21

Då var det dax för ett inlägg igen, av den ena eller den andra sorten. Va tyckte ni förresten om det förra?  Va väl lite som en blixt från solig himmel om man gått o väntat på ett recept på polkagrisar   Jag vet nu inte riktigt hur det blev så där,...

Av L8 Gustavsson - 20 december 2015 03:28

Den här känslan (efter att jag äntligen fick ur mig hur fucking otillräcklig jag känner mig varje jävla dag, jo, varenda en jävla dag!!). Jo, på riktigt, idag brast alla mina murar, o jag sa rätt ut, högt, HUR på riktigt HUR tröstlöst det känns att a...

Av L8 Gustavsson - 19 december 2015 14:27

Ett litet tips på supergott o enkelt julgodis ännu före vi ska iväg på festligheter. Nämligen Maud va hon nu heters jordnötsbräck. Helt supergott, knäckigt o passligt hårt, o smakar riktigt som gammaldags smörkola.     KNÄCKIGT JORDNÖTSBRÄCK (...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Länkar

RSS

Pinga Frisim

Ovido - Quiz & Flashcards