Direktlänk till inlägg 25 november 2015
ÄNTLIGEN! har jag min 1a sats raw choklad i kylen och stelnar. Har funderat på o testa det huur länge som helst, o idag brände jag då äntligen iväg efter kakao nibs o råkakaopulver. Jag har bara ätit raw choklad en gång, på Café PURE FOODIN här i stan. Den var jättegod, blev liksom lite kallt i munnen, som av ischoklad, så jag antog att det var kokosolja i. Hittade ett recept jag tänkte kunde bli något i den stilen, o här kommer det. Mandel o amaranth satte jag till för att jag hade det i skåpet. Man kan lika bra använda torkade tranbär, kokosflingor eller andra nötter, vad man tycker. Endel smaksätter också sin choklad med pepparmintsolja, lakritspulver el dyl.
RAW CHOKLAD MED MANDEL & POP-AMARANTH
1,5 dl kokosolja
5 msk honung
1 dl råkakaopulver
1/2 dl kakao nibs
lite salt
mandlar & popamaranth efter egen smak och tycke
Smält kokosoljan över vattenbad. Blanda i alla andra ingredienser och häll i små formar. Själv använder jag plastformar jag sparat ur en gammal konfektask. Du kan förstås också hälla smeten i en stor form, men då blir det mycket smul o klott när chokladen ska skäras i bitar. Nu är det bara att ställa chokladen kallt och vänta. 30 min stod det, undrar hur länge det har gått...
Blev du intresserad av att läsa mer om kakao nibs kan du göra det HÄR.
HÄR hittar du en rolig artikel om chokladens medicinska egenskaper.
HÄR intressant fakta om amaranth-fröet.
Nu ska jag kolla om dom har stelnat. Imorgon kan jag berätta hur dom blev.
Loppan
Den här känslan (efter att jag äntligen fick ur mig hur fucking otillräcklig jag känner mig varje jävla dag, jo, varenda en jävla dag!!). Jo, på riktigt, idag brast alla mina murar, o jag sa rätt ut, högt, HUR på riktigt HUR tröstlöst det känns att a...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | |||
30 |
|||||||||
|