Direktlänk till inlägg 29 november 2015
LillaJul igår alltså. Huuur mysigt som helst. Jag fick till och med dom andra med mig (helt smärt- och marrfritt gick det ju nog inte) till Domkyrkan och titta när lamporna tändes. Onödigt tycker kanske nån, o lite ruskigt var det ju att halvspringa hem i iskallt regn och blåst efteråt, men jag tycker om att hålla i såna här små traditioner. Det blir fina minnen av sånt, också om det bara är små saker. Dessutom gick hemvägen riktigt fort när man tänkte på den varma glöggen som väntade
Till förrätt skulle det alltså bli stekta polentaplättar med bacon och svampinjoner. Polentan gjorde jag redan på fredag så det var bara att ta ut plättarna med pepparkaksform och sen steka. Det började bra.
Sen när jag kom till stekandet var det inte lika lätt. Vet inte hur mycket det berodde på min urdåliga stekpanna. Äger 2 och den bättre av dom var full av kycklingsås. Det gick iaf på nå vänster och goda blev dom, men utseendet var kanske inte riktigt som jag tänkte mig.
Nästa gång ska jag testa ha i ett ägg i polentan, eller riven ost, vet inte riktigt, eller bara psyllium? Något iaf för att binda smeten lite mer så dom blir lättare att steka. Receptet hittar du HÄR.
Varmrätten var ett säkrare kort. Glutenfri tagliatelle med pepprig kycklingsås. Huuur maffigt och gott som helst!
Jag tror alla tyckte om den här, plus att den är jättelätt att göra, går att förbereda en del på förhand och så kan man ju egentligen variera den här precis hur mycket som helst. Jag hade inget recept, utgick bara från att det skulle vara mycket ost och mycket peppar.
PEPPRIG KYCKLINGPASTA MED PARMESAN
1 påse glutenfri tagliatelle (eller annan pasta)
800 gr kycklingfiléer (vi gillar kött)
5 vitlöksklyftor
1-2 lökar
1/2 näve soltorkade tomater
2,5 dl vispgrädde
1 mustapekkaost
salt, blandpeppar, parmesanost
Skär kycklingen i rejäla bitar. Stek den knaprig och lägg åt sidan. Bryn sen vitlök, lök och soltorkad tomat. Ha i grädde och ost. Krydda o låt koka en stund. Ha i kyckling och så mycket parmesan du tycker. Bäst att smaka av. Peppar går det också en hel del om man vill att det ska smaka ordentligt. Medan du kokar pastan kan såsen sjuda på svag värme. Häll vattnet av pastan, blanda försiktigt i kycklingsåsen och strö ännu över lite grovstött peppar och mera parmesan. Voila!
Hepp hepp, och trevlig fortsatt Söndag. Vi ska ut i regnet o hämta take away
Loppan
Ps. Nu har jag kollat runt lite gällande polentaplättarna (som blev goda men inte höll ihop tillräckligt bra för att stekas). 2 dl polenta i 8dl vatten är alldeles för lite. Rekommenderar att du prövar med 4 dl i samma mängd vatten. Det tänker jag göra nästa gång.
Den här känslan (efter att jag äntligen fick ur mig hur fucking otillräcklig jag känner mig varje jävla dag, jo, varenda en jävla dag!!). Jo, på riktigt, idag brast alla mina murar, o jag sa rätt ut, högt, HUR på riktigt HUR tröstlöst det känns att a...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | |||
30 |
|||||||||
|