gottutanglutt

Direktlänk till inlägg 29 november 2015

Krämig pepparkyckling (polentaplättar)

Av L8 Gustavsson - 29 november 2015 14:29

LillaJul igår alltså. Huuur mysigt som helst. Jag fick till och med dom andra med mig (helt smärt- och marrfritt gick det ju nog inte) till Domkyrkan och titta när lamporna tändes. Onödigt tycker kanske nån, o lite ruskigt var det ju att halvspringa hem i iskallt regn och blåst efteråt, men jag tycker om att hålla i såna här små traditioner. Det blir fina minnen av sånt, också om det bara är små saker. Dessutom gick hemvägen riktigt fort när man tänkte på den varma glöggen som väntade 


Till förrätt skulle det alltså bli stekta polentaplättar med bacon och svampinjoner. Polentan gjorde jag redan på fredag så det var bara att ta ut plättarna med pepparkaksform och sen steka. Det började bra.


Sen när jag kom till stekandet var det inte lika lätt. Vet inte hur mycket det berodde på min urdåliga stekpanna. Äger 2 och den bättre av dom var full av kycklingsås. Det gick iaf på nå vänster och goda blev dom, men utseendet var kanske inte riktigt som jag tänkte mig.



Nästa gång ska jag testa ha i ett ägg i polentan, eller riven ost, vet inte riktigt, eller bara psyllium? Något iaf för att binda smeten lite mer så dom blir lättare att steka. Receptet hittar du HÄR.


Varmrätten var ett säkrare kort. Glutenfri tagliatelle med pepprig kycklingsås. Huuur maffigt och gott som helst!

Jag tror alla tyckte om den här, plus att den är jättelätt att göra, går att förbereda en del på förhand och så kan man ju egentligen variera den här precis hur mycket som helst. Jag hade inget recept, utgick bara från att det skulle vara mycket ost och mycket peppar.


PEPPRIG KYCKLINGPASTA MED PARMESAN


1 påse glutenfri tagliatelle (eller annan pasta)

800 gr kycklingfiléer (vi gillar kött)   

5 vitlöksklyftor

1-2 lökar

1/2 näve soltorkade tomater

2,5 dl vispgrädde

1 mustapekkaost

salt, blandpeppar, parmesanost


Skär kycklingen i rejäla bitar. Stek den knaprig och lägg åt sidan. Bryn sen vitlök, lök och soltorkad tomat. Ha i grädde och ost. Krydda o låt koka en stund. Ha i kyckling och så mycket parmesan du tycker. Bäst att smaka av. Peppar går det också en hel del om man vill att det ska smaka ordentligt. Medan du kokar pastan kan såsen sjuda på svag värme. Häll vattnet av pastan, blanda försiktigt i kycklingsåsen och strö ännu över lite grovstött peppar och mera parmesan. Voila!

 


Hepp hepp, och trevlig fortsatt Söndag. Vi ska ut i regnet o hämta take away   


Loppan


Ps. Nu har jag kollat runt lite gällande polentaplättarna (som blev goda men inte höll ihop tillräckligt bra för att stekas). 2 dl polenta i 8dl vatten är alldeles för lite. Rekommenderar att du prövar med 4 dl i samma mängd vatten. Det tänker jag göra nästa gång. 

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av L8 Gustavsson - 3 januari 2016 19:39


Som ni kanske kommer ihåg testade jag steka polentaplättar för nån tid sen. Det receptet kan du läsa HÄR. Eftersom jag älskar polenta, men inte var helt 100& nöjd med receptet ville jag göra ett nytt försök. Idag hade jag dessutom med stekt malet köt...

Av L8 Gustavsson - 24 december 2015 08:01

Kan Julafton börja bättre än d här? I tysthet, medan alla andra sover, med en stor balja kaffe, bloggskriveri och julgröt som sakta puttrar. Hela huset stinker skinka, mätaren visar nu 72 grader. Få se hur den blir. Vi har haft den i ugnen hela natte...

Av L8 Gustavsson - 21 december 2015 20:21

Då var det dax för ett inlägg igen, av den ena eller den andra sorten. Va tyckte ni förresten om det förra?  Va väl lite som en blixt från solig himmel om man gått o väntat på ett recept på polkagrisar   Jag vet nu inte riktigt hur det blev så där,...

Av L8 Gustavsson - 20 december 2015 03:28

Den här känslan (efter att jag äntligen fick ur mig hur fucking otillräcklig jag känner mig varje jävla dag, jo, varenda en jävla dag!!). Jo, på riktigt, idag brast alla mina murar, o jag sa rätt ut, högt, HUR på riktigt HUR tröstlöst det känns att a...

Av L8 Gustavsson - 19 december 2015 14:27

Ett litet tips på supergott o enkelt julgodis ännu före vi ska iväg på festligheter. Nämligen Maud va hon nu heters jordnötsbräck. Helt supergott, knäckigt o passligt hårt, o smakar riktigt som gammaldags smörkola.     KNÄCKIGT JORDNÖTSBRÄCK (...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<<
November 2015 >>>

Senaste inläggen

Sök i bloggen

Kategorier

Länkar

RSS

Pinga Frisim

Ovido - Quiz & Flashcards